OurenseÚltima hora

A selección española clasifícase en Ourense para o Campionato de Europa de Hóckey

Celebrando a vitoria.

A selección española absoluta masculina de hóckey adxudicouse o Preeuropeo de Ourense, ao sumar o terceiro triunfo nos tres partidos disputados. Se na xornada inaugural derrotaba á República Checa e o pasado xoves a Polonia, onte facía o propio, de forma contundente, ante Portugal (7-0). Un triunfo nesta competición, que fai que os #RedSticks se clasifíquen para o próximo Campionato de Europa en 2023, o cal dará á súa gañador praza directa nos próximos Xogos Olímpicos de París 2024.

Partido que pronto se mostrou de fronte para o conxunto anfitrión. Joaquín Menini, de tiro cruzado, materializaba o tanto que rompía o equlibrio inicial (1-0, Minuto 3). Unha variación que tería continuidade co segundo, grazas a un golpeo similar ao anterior, que neste caso realizaba José Basterra (2-0, Minuto 7).

Os pupilos de Max Caldas, a pesar de encarrilar pronto o posterior triunfo, seguiron mostrando fame cara á portería contraria. Así chegaría o penalti córner, que cun tiro directo, Pau Cunill convertía no terceiro na asollada matinal en Mariñamansa (3-0, Minuto 8).

A selección española de hóckey en Ourense.

Unha brillante acción individual de Menini, deixaría unha bóla franca a Álvaro Iglesias, quen non a desaproveitaba (4-0, Minuto 11). Marc Reyné, tras rexeitar a zaga lusa un novo penalti, anotaba un quinto gol co que se pechaba este parcial (5-0, Minuto 14).

Tras un vendaval ofensivo no primeiro período, no segundo, a pesar da clara distancia, continuou cunha España moi intensa. Desta maneira seguiu sementando ocasións de facer maior a renda. Obxectivo que se logaría mercé ao acerto de Pau Cunill (6-0, Minuto 22), cun novo penalti e tras o certeiro golpeo de Xavi Gispert, a escasos segundos para chegar ao descanso (7-0, Minuto 30).

Co regreso ao xogo nada cambiou. Jordi Bonastre faría o oitavo (8-0, Minuto 32), para dar paso a un tramo baixo un mesmo guión que os anteriores, pero neste cuarto sen novos goles que subisen ao luminoso.

Marc Mirallea, Mellor Xogador.

Os últimos 15 minutos non fixeron máis que corroborar o bo encontro mostrado por España, que volvería marcar por medio de Oriol Salvador (9-0, Minuto 44), Marc Recasens (10-0, Minuto 48) e José Basterra (11-0, Minuto 60), para pechar o choque de forma definitiva.

O xogador español Franc Miralles lograba o trofeo ao Mellor Xogador.